Generalforsamling, foredrag og sosialt!

Lørdag 21. april blir det som kjent Generalforsamling for NGDF hos Oslofjorden dykkesenter, Fornebu. Det blir en flott dag med spennende innhold!

PROGRAM

10.00-13.00: Generalforsamling (se eget innlegg i post under)

13.00-ca.16.30: Foredrag (oppdateringer her kommer på Facebook eventen(rekkefølgen på foredragene er vilkårlig):

 • “Flaks på ferie” (Christoffer Brenna)
  • Hva gjør du når eieren av airbnb-leiligheten forteller at det er en jomfru-cenote i bakgården? Du legger 3 kilometer line og kobler den til Ox Bel Ha. Christoffer Brenna forteller om utforskning i Mexico, viser video og gir en kort innføring i bruk av Ariane og Mnemo.
 • “Dykkerulykken i Tuna-Hästberg sett fra sidelinjen” (Heidemarie Nordahl)
  • I januar i år døde en finsk kvinne under en dykkerulykke i den svenske gruven Tuna-Hästberg. En norsk gruppe var tilstede samme helg, og Heidemarie Nordahl vil fortelle kort om hvordan det så ut fra sidelinjen og hvordan redningsapparatet fungerte.
 • «Dykking i Ville Hesten» (Robert Staven)
  • På generalforsamlingen i 2017 avsluttet foredragsholder Terje Solbakk et foredrag med et bilde av et fint vannspeil i Beiarn. Noen grottedykkere klarte selvfølgelig ikke ikke å dy seg, og vi får høre hvordan det gikk.
 • «Redningsøvelse i tørre grotter» (Marek Vokac)
  • Vi grottedykkere besøker også gjerne grotter uten vann. Dersom det da skjer en ulykke, er det Norsk Grotteredningstjeneste (NGRT) som blir kontaktet. NGRT / Norsk Grotteforbund (NGF) kommer på besøk og vil blant annet vise film fra en redningsøvelse. Siden NGF dessuten har lagt sin Norgessamling til Plura under Plurauka kan det også bli litt prat om dette!
 • «Gruvedykking i Nuttlar og Concordia» (Jonna Villikka)
  • Jonna er særdeles glad i gruver og kommer til å fortelle om gruven Nuttlar i Tyskland og Concordia i Polen. Er det noe man lurer på om andre Europeiske gruver, så har hun vært i det meste som er allment kjent.
 • «Ekspedisjon Bjurälven» (Ane Mengshoel og Robert Staven)
  • Ekspedisjon Bjurälven handler om utforskning av Sveriges lengste undervannsgrotte. Robert og Ane har deltatt i flere år og vil snakke om ekspedisjonen og de ferske resultatene fra årets ekspedisjon som fant sted i mars.

Etter foredragene spiser vi middag på Sjøflyhavna kro.

Velkommen!!